Prof. Dr. Bekir Sıddık Binboğa YARMAN

Prof. Dr. Bekir Sıddık Binboğa Yarman İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik-Haberleşme Mühendisliği Bölümünden 1974 yılında mezun oldu.

Yüksek lisansını Amerika Birleşik Devletleri’nde Stevens Teknoloji Enstitüsünde tamamlayan Prof. Dr. Yarman, doktora derecesini yine Amerika’da  Cornell Üniversitesinden 1982 yılında aldı.

Anadolu Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Işık Üniversitesinde Yrd. Doç., Doçent ve Profesör gibi çeşitli akademik kademelerde öğretim üyeliği görevlerinde bulunan Prof. Dr. Yarman; yurt dışında ise Ruhr Üniversitesi, Bochum, Almanya (1987-1994), Tokyo Teknik Üniversitesi, Tokyo, Japonya (2006-2008) ve Lincoln Üniversitesi, Lincolnshire, İngiltere (2016-2021) konuk öğretim üyesi olarak çalıştı. Halen, Lincoln Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesinde doktora tez çalışmaları yönetmektedir.

Işık Üniversitesi Kurucu Rektörlüğü (1996-2004), ve Mütevelli Heyet Başkanlığı (2010-2016) görevlerini üstlendi.

Gerçekleştirdiği bilimsel çalışmalar ile ulusal ve uluslararası çapta prestijli çok sayıda ödüle layık görülen Prof. Dr. Yarman’ın 4’ü yurtdışı olmak üzere toplam 16 adet patenti, toplam 7 adet İngilizce kitabı, 300’ün üzerinde makalesi bulunmaktadır.

Ayrıca, Savronik Şirketler Gurubu, RFT Araştırma AŞ’nin kurucu ortakları arasında ve yönetim kurullarında yer almaktadır.