Nilhan ONAL GÖKÇETEKİN

Hepsiburada CEO’su

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu Nilhan Onal Gökçetekin, yine aynı üniversitede Pazarlama ve Finans alanında MBA yapmış, ayrıca Harvard Business School’da “Gelişmiş Yönetim Programı”nı tamamlamıştır.

2005 yılında Procter & Gamble bünyesinde gıda ve kozmetikten, ev bakım ürünlerine kadar birçok kategoride ve coğrafyada üst düzey yöneticilik rollerini üstlenmiştir. 2015 yılından itibaren de Amazon Avrupa’da tüketici elektroniği, sigorta, giyim ve ayakkabı gibi çeşitli kademelerde yönetici olarak görev yapan Onal; bu süreçte Amazon Nakliye (Amazon Shipping) şirketini kurmuş ve liderliğini de yapmıştır. Nilhan Onal birçok ödülün yanı sıra, 2021 yılında Türkiye’nin dünyadaki en başarılı yöneticileri listesinde (H&S – Global Turks par Excellence) ve Avrupa’nın en önemli kadın teknoloji liderleri listelerinde yer almıştır.

Nilhan Onal Gökçetekin, Ocak 2023’ten bu yana Hepsiburada CEO’ su olarak görev yapmaktadır.